Blog

Το κουτάβι μου έχει φάει όλο το σπίτι!

koutavi
Κείμενα

Το κουτάβι μου έχει φάει όλο το σπίτι!

Η αλήθεια είναι πως είναι κουραστικό ο σκύλος να δαγκώνει τα πάντα μέσα στο σπίτι. Αυτό μας κοστίζει λεφτά και προκαλεί ένταση ανάμεσα σε εμάς και το σκύλο μας. Μήπως όμως ο μικρός μας φίλος έχει δίκιο;

Τα κουτάβια, όπως και τα μικρά παιδιά, πονάνε πάρα πολύ το χρονικό διάστημα που αλλάζουν δόντια. Αυτό συμβαίνει περίπου μέχρι και τον 8ο μήνα της ηλικίας τους. Το μόνο που ανακουφίζει αυτό τον πόνο είναι το μασούλημα. Είναι λοιπόν δική μας ευθύνη να μάθουμε στο κουτάβι ποια πράγματα επιτρέπεται να μασάει και ποια όχι.

Αρχικά, πρέπει να φροντίσουμε να του δημιουργήσουμε έναν χώρο ο οποίος θα είναι αποκλειστικά δικός του και στον οποίο θα αισθάνεται ασφάλεια. Ένας χώρος που θα περνάει κάποιες ώρες τις ημέρας και στον οποίο θα έχει τα παιχνίδια του (τα οποία πρέπει να εναλλάσσονται κάθε δυο μέρες για να μην τα βαριέται). Θα πρέπει να εφοδιαστείτε με ειδικά παιχνίδια για κουτάβια τα οποία είναι κατασκευασμένα για να απαλύνουν τον πόνο. Αν θέλετε να μάθετε ποια παιχνίδια είναι DogPaw approved, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Όσο ο μικρός μας φίλος είναι στο χώρο αυτό, δεν θα έχει την ευκαιρία να αποκτά κακές συνήθεις και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Όταν το κουτάβι βγει έξω από αυτό το χώρο, αν αρχίσει και μασουλάει πράγματα που δεν πρέπει, τότε του δίνουμε αμέσως ένα από τα παιχνίδια του. Αν επιμένει, τότε τον ξαναβάζουμε πίσω στο χώρο για 10 λεπτάκια και μετά μπορούμε να τον βγάλουμε.

Κάτι άλλο το οποίο θα ανακουφίσει τα ούλα του κουταβιού είναι τα κρύα αντικείμενα. Μερικές ιδέες είναι οι παρακάτω:

  • Παγάκια.
  • Βρεγμένη πετσέτα η οποία έχει μείνει για ώρα στην κατάψυξη.
  • Κατεψυγμένα φρουτάκια.
  • Σκυλο-παγωτά.
  • Παιχνίδια που έχουν μπει στην κατάψυξη.

Leave your thought here

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *