Blog

Έχει πάρκο σκύλων στη Νέα Χαλκηδόνα;

πάρκο σκύλων στη νέα χαλκηδόνα
Κείμενα

Έχει πάρκο σκύλων στη Νέα Χαλκηδόνα;

Είσαι σκυλογονιός και ψάχνεις σκυλοπάρκο στη Νέα Χαλκηδόνα, ώστε να εκτονώσεις και να κοινωνικοποιήσεις το σκυλάκι σου; Τότε, ίσως το πάρκο που άνοιξε πρόσφατα, να είναι αυτό που ψάχνεις!

Το πάρκο έχει θετικά, όπως ξεχωριστούς χώρους για μικρόσωμα και μεγαλόσωμα σκυλιά αλλά και αρνητικά, όπως ό,τι είναι αρκετά μικρό. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσω το πάρκο από διάφορες οπτικές και θα σας δώσω εκπαιδευτικά tips, ώστε οι επισκέψεις σας εκεί να είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές.

Τα θετικά του πάρκου σκύλων της Νέας Χαλκηδόνας

Προάγει την κοινωνικοποίηση και την εκτόνωση

Το σκυλοπάρκο της Χαλκηδόνας, είναι ένα καλό μέρος όπου οι ιδιοκτήτες σκύλων μπορούν να κοινωνικοποιήσουν και να εκτονώσουν το σκυλάκι τους. Ο διαχωρισμός μεταξύ μικρόσωμων και μεγαλόσωμων σκύλων δίνει μια καλή δυνατότητα για παιχνίδι χωρίς λουρί και κοινωνικοποίηση, με ασφάλεια.

Ψηλή περίφραξη

Όπως βλέπετε και στον χάρτη παρακάτω, το πάρκο βρίσκεται στην Δωδεκανήσου, κοντά σε πολύ κεντρικούς δρόμους.

Όταν λοιπόν το διαπίστωσα, ήμουν πολύ περίεργη να δω πως είχε αντιμετωπιστεί το θέμα της περίφραξης…

Προς έκπληξή μου, η περίφραξη είναι ιδανική! Γύρω απ’ όλο το πάρκο, έχει ψηλά μεταλλικά κάγκελα. Αυτό προσφέρει ασφάλεια, καθότι κανένα σκυλάκι δεν μπορεί να πηδήξει απέξω, και αντοχή στις φθορές λόγω του μεταλλικού υλικού.

Σκιά και νερό

Το πάρκο διαθέτει άφθονη σκιά και νερό και αυτό το καθιστά ιδανικό για επίσκεψη ακόμη και το καλοκαίρι!

Τα αρνητικά του πάρκου σκύλων της Νέας Χαλκηδόνας

Μονή είσοδος

Ένα μεγάλο αρνητικό του πάρκου, είναι η ύπαρξη μονής εισόδου. Όταν υπάρχει μονή είσοδος, υπάρχει ο κίνδυνος, όταν ανοίξει η πόρτα για να μπει ένα σκυλάκι, να βγει κάποιο άλλο.

Πιθανότητα τραυματισμού

Στον χώρο που είναι για τα μεγαλόσωμα σκυλιά, υπάρχουν γύρω από κάθε όργανο agility, μικρά ξύλινα φραχτάκια.

κοντός ξύλινος φράχτης στο πάρκο σκύλων νέας χαλκηδόνας

Αυτά τα φραχτάκια ελλοχεύουν κινδύνους, καθότι καθώς τρέχουν τα σκυλιά, μπορούν εύκολα να σκοντάψουν σε αυτά και να τραυματίσουν τα ποδαράκια τους.

Μικρή έκταση

Δυστυχώς η έκταση του πάρκου είναι μικρή και σε συνδυασμό με τα όργανα agility που υπάρχουν στον χώρο, δεν υπάρχει άπλα ώστε τα σκυλάκια να τρέξουν με ασφάλεια.

Εκπαιδευτικά tips

Ως εκπαιδεύτρια σκύλων, το βασικότερο που θα πρότεινα σε εσάς που θέλετε να επισκεφτείτε αυτό το πάρκο, είναι πριν μπείτε μέσα, να έχετε εκτονώσει το σκυλάκι σας εκτός πάρκου. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μην είναι μέσα στην ενέργεια και το παιχνίδι καταλήξει σε καβγά.

Επίσης, αν το σκυλάκι σας είναι επιθετικό προς άλλα σκυλιά ή ανθρώπους, καλό θα ήταν να μην πάτε. Καλύτερα να δώσετε προτεραιότητα στην εκπαίδευσή του/της.

Αυτά από εμένα! Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις εμπειρίες σας από σκυλοπάρκα, καθότι είμαι σε διαδικασία έρευνας πάνω σε αυτά!

Leave your thought here

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *