Blog

Ιδέες για βόλτα με το σκυλάκι μου στην Κεφαλλονιά: Ληξούρι – Λέπεδα

φωτογραφία από παραλία στο ληξούρι κεφαλληνίας
Κείμενα

Ιδέες για βόλτα με το σκυλάκι μου στην Κεφαλλονιά: Ληξούρι – Λέπεδα

Έχοντας καταγωγή από το Ληξούρι Κεφαλληνίας, έχω τη χαρά να το απολαμβάνω σε διάφορες εποχές. Ως Αθηναία, αυτό που μου κάνει εντύπωση, είναι πως ανάλογα με την εποχή, κάποιες παραλίες είναι μη προσβάσιμες λόγω του μεγάλου όγκου από φύκια που έχουν ξεβραστεί. Φυσικά, θα ήθελα ο δήμος να ήταν λίγο πιο ενεργός και να απομάκρυνε αυτά τα φύκια, ώστε να μπορούσαμε όλοι να έχουμε απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτές τις παραλίες και όχι τα φύκια να απομακρύνονται μόνο την καλοκαιρινή περίοδο, αποκλειστικά και μόνο για την απόλαυση των τουριστών. Αλλά αυτό είναι μια συζήτηση για ένα άλλο άρθρο…

Μια από τις βολτούλες που έχω ανακαλύψει με τα κορίτσια μου (τα σκυλάκια μου) είναι αυτή που ξεκινάει από το Ληξούρι, και πιο συγκεκριμένα από την αστυνομία και καταλήγει στην παραλία των Λεπέδων. Είναι μια βόλτα η οποία για εμάς διαρκεί περίπου 2 ώρες. Στη διαδρομή δεν υπάρχει διαθέσιμο νερό, οπότε είναι απαραίτητο να έχετε μπουκαλάκι μαζί σας. Επίσης η διαδρομή δεν έχει σκιά, οπότε τους καλοκαιρινούς μήνες θέλει προσοχή με τη ζέστη. 🥵

Ξεκινώντας λοιπόν από το αστυνομικό τμήμα του Ληξουρίου, κινούμενοι/ες/α όλο ευθεία, θα καταλήξετε στην παραλία των Λεπέδων. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής θα βρείτε πολλά μικρά παραλιάκια στα οποία μπορείτε να απολαύσετε με το σκυλάκι σας ατελείωτο παιχνίδι και βουτιές. Τα παραλιάκια αυτά, με σειρά με την οποία θα τα συναντήσετε, είναι τα Φύκια, τα Καλάμια, ο Λογγός και τέλος τα Λέπεδα.

Παραλία Φύκια

φωτογραφία από την παραλία φύκια στο ληξούρι κεφαλληνίαςΞεκινώντας λοιπόν από την αστυνομία, προχωράμε ευθεία με κατεύθυνση προς τα Λέπεδα και περπατάμε προς την παραλία Φύκια. Όπως αποκαλύπτει και το όνομά της, αυτή η παραλία έχει την τάση να συγκεντρώνει φύκια. Αν αυτά έχουν απομακρυνθεί, τότε η παραλία αυτή είναι ιδανική για παιχνίδι με μπαλάκι καθώς είναι αρκετά επίπεδη και δεν έχει πολλές πέτρες. Αν πάλι δεν έχουν απομακρυνθεί τα φύκια, τότε μπορείτε να περπατήσετε στο όμορφο πλακόστρωτο δρομάκι.

Παραλία Καλάμια

φωτογραφία από την παραλία καλάμια στο ληξούρι κεφαλληνίαςΑρκετά μέτρα μετά την παραλία “Φύκια”, βρίσκουμε τη μικρή παραλιούλα Καλάμια. Και αυτή η παραλία έχει την τάση να μαζεύει φύκια. Το παραλιάκι αυτό θέλει λίγο προσοχή γιατί στενό και είναι πολύ κοντά στον δρόμο. Οπότε, αφήστε το σκυλάκι σας ελεύθερο μόνο αν είστε σίγουροι/ες/α πως δεν θα βγει στο δρόμο.

Παραλία Λογγός

φωτογραφία από την παραλία λογγός στο ληξούρι κεφαλληνίαςΒγαίνοντας από την παραλία “Καλάμια” και ανεβαίνοντας την ανηφόρα του Μουρελάτου, πλέον είστε στην περιοχή του Λογγού. Μερικά μέτρα πιο κάτω, θα βρείτε ένα μονοπατάκι που καταλήγει στην παραλία του Λογγού. Αφήνω πάνω σας να ανακαλύψετε που βρίσκεται αυτό το μονοπατάκι 😉

Σε αυτή την παραλία πέρασα όλα τα παιδικά μου καλοκαίρια και κάθε φορά που την επισκέπτομαι, γεμίζω αναμνήσεις.

Η παραλία είναι μια αρκετά μεγάλη και δεν γεμίζει ποτέ με τόσα πολλά φύκια που να μην μπορείτε να την περπατήσετε. Αυτή η παραλία ενδείκνυται για πολύ παιχνίδι και βουτιές στη θάλασσα. Η θάλασσα έχει σημεία που είναι αρκετά ρηχή, οπότε είναι ιδανική ακόμη και για σκυλάκια που δεν είναι εξοικειωμένα με την κολύμβηση!

Παραλία Λεπέδων

φωτογραφία από την παραλία λέπεδα στο ληξούρι κεφαλληνίαςΠερίπου 1 χιλιόμετρο μετά την παραλία του Λογγού, είναι και η παραλία των Λεπέδων. Η παραλία των Λεπέδων είναι προσβάσιμη είτε μέσω παραλίας (ουσιαστικά είναι στην προέκταση της παραλίας του Λογγού), είτε από τον δρόμο. Να ξέρετε πως από τον δρόμο, για να πάτε στην παραλία των Λεπέδων, θα πρέπει να κατεβείτε, και στην επιστροφή να ανεβείτε, μια ανηφόρα η οποία έχει πάρα πολύ μεγάλη κλίση. Αυτό μπορεί να είναι κουραστικό για σκυλάκια μεγαλύτερης ηλικίας. Φτάνοντας στην παραλία των Λεπέδων, μπορείτε να την απολαύσετε ελεύθερα. Είναι μια μεγαλούτσικη σε έκταση παραλία, με αρκετή αμμουδιά. Ενδείκνυται για παιχνίδι, αλλά θέλει λίγο προσοχή την τουριστική περίοδο, γιατί αυτή η παραλία μαζεύει αρκετό κόσμο.

Η περιγραφή αυτής της διαδρομής είναι εσκεμμένα μη λεπτομερής. Είμαι λάτρης της περιπέτειας και μου αρέσει πολύ όταν πάω σε ένα μέρος να ανακαλύπτω διάφορους τρόπους να κάνω μια πεζοπορική διαδρομή. Το ίδιο ελπίζω και για εσάς! Καλή απόλαυση!

Leave your thought here

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *