Blog

Τα 3 πράγματα που δεν σου έχουν πει για τις πρώτες μέρες του κουταβιού στο σπίτι σου

puppy-in-hug
Κείμενα

Τα 3 πράγματα που δεν σου έχουν πει για τις πρώτες μέρες του κουταβιού στο σπίτι σου

Το κουτάβι σου μόλις κατέφθασε στο σπίτι. Και τώρα, τί;

Σίγουρα έχεις ακούσει για τη σημασία του προγράμματος (στη βόλτα και στο φαγητό), της εκμάθησης της τουαλέτας και των μασητικών παιχνιδιών. Όλα αυτά είναι αναμφίβολα πολύ σημαντικά. Υπάρχουν όμως και άλλα τρία πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουν πολλοί…

Τα κύρια μελήματά μας, σχετικά με το κουτάβι μας, είναι να αναπτύξουμε την αυτοπεποίθησή του και να χτίσουμε μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης μαζί του.

Κοινωνικοποίηση


κουτάβι μυρίζει ενήλικο σκύλο

Το Α και το Ω της αυτοπεποίθησης! Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι πως οι χρυσοί μήνες της κοινωνικοποίησης είναι μέχρι και τους τέσσερις. Σε εκείνο το διάστημα, μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη διαφορά. Δυστυχώς όμως, αυτό παραβλέπεται με την πρόφαση της μη ολοκλήρωσης του κύκλου εμβολίων. Έτσι, όταν το κουτάβι βγαίνει πλεον έξω στον κόσμο, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Το κουτάβι μας, όταν δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη όλα του τα εμβόλια, μπορεί να έρχεται σε επαφή με υγιή και εμβολιασμένα σκυλιά και ανθρώπους, σε ένα καθαρό περιβάλλον. Έτσι φροντίζουμε να φέρνουμε το κουτάβι μας σε επαφή με μια ποικιλία από ανθρώπους και άλλα σκυλιά.

Χάδια


petting-dog

Τα χάδια είναι ο καταλύτης της αυτοπεποίθησης αλλά και μιας σχέσης βασισμένη στην εμπιστοσύνη. Δίνουμε απλόχερα, χάδια στο σκυλάκι μας! Τα χάδια πρέπει να είναι ήρεμα. Θέλουμε να νιώσει ασφάλεια μαζί μας και όχι να το αναστατώσουμε… Το χαϊδεύουμε σε όλο του το σώμα, στην ουρά, στα πόδια, στο κεφαλάκι και τα αφτιά του. Με αυτόν τον τρόπο, το βοηθάμε να καταλάβει πως δεν είναι τρομακτικό να το πιάνουμε σε αυτά τα σημεία.

Τάισμα από το χέρι μας


ανθρώπινο χέρι δίνει φαγητό σε κουτάβι

 

Το TOP DogPaw tip, είναι να ταϊζουμε το κουταβάκι μας από το χέρι μας! Αυτή η διαδικασία έχει κάτι το μαγικό και βοηθάει απίστευτα στην ανάπτυξη της μεταξύ μας εμπιστοσύνης. Την πρώτη εβδομάδα του κουταβιού στο σπίτι μας, του δίνουμε και τα τρία καθημερινά του γεύματα από το χέρι μας. Για τις εβδομάδες που ακολουθούν, εναλλάσσουμε το τάισμα μεταξύ του χεριού μας και του μπόλ.

Σκέψεις ενός κουταβιού


Θα ήθελα να κλείσω αυτό το άρθρο, με τις σκέψεις ενός κουταβιού:

  • “Θα κάνω λάθη και θα θελήσω να δοκιμάσω τα όριά σου. Αυτό δεν σημαίνει πως είμαι κακός.”
  • “Χρειάζομαι ισορροπία ανάμεσα στην εκτόνωση και την ηρεμία.”
  • “Θα ήθελα ο άνθρωπός μου να ξέρει, πως παρ’ όλο που χρειάζεται προσπάθεια ώστε να χτίσει μια σχέση μαζί μου, η ανταμοιβή από το αποτέλεσμα, κάνει την κάθε στιγμή ν’ αξίζει.”

Image credits (με τη σειρά που εμφανίζονται στο άρθρο):

Leave your thought here

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *