Blog

Πότε μπορώ να ξεκινήσω να εκπαιδεύω τον σκύλο μου;

ekpaideusi-skulou
YouTube

Πότε μπορώ να ξεκινήσω να εκπαιδεύω τον σκύλο μου;

Μια ερώτηση που μου κάνουν πάρα πολύ συχνά είναι “Πότε μπορώ να ξεκινήσω την εκπαίδευση του σκύλου μου;”. Αν αναρωτιέσαι και εσύ, τότε σε προτρέπω να δείς το παρακάτω βίντεο.


Όμως, τι ακριβώς είναι η εκπαίδευση;

Παλαιότερα, τα σκυλιά εκπαιδεύονταν από την ηλικία των εφτά μηνών και έπειτα. Πλέον, γνωρίζουμε πως η εκπαίδευση μπορεί να ξεκινήσει άμεσα.

Όμως τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε “εκπαίδευση του σκύλου”; Φυσικά και δεν εννοούμε μόνο τις βασικές εντολές όπως “κάτσε”, “ξάπλα”, “μείνε” κλπ. Εκπαίδευση είναι ένα γενικότερο πλαίσιο, για παράδειγμα η θέσπιση κανόνων, η κοινωνικοποίηση, η εκμάθηση της τουαλέτας, ο περιορισμός και οι βόλτες με το αμάξι.

Εκπαιδεύοντας το σκύλο μας θέτουμε τις σωστές βάσεις για μια αρμονική συμβίωση μαζί του. Η εκπαίδευση πρέπει να ξεκινήσει πριν εμφανιστούν προβλήματα, γιατί όταν καλέσουμε τον εκπαιδευτή αφού εμφανιστούν, θα είναι πλέον πολύ αργά. Οπότε, προλαμβάνουμε, εκπαιδεύοντας το σκύλο μας ακριβώς με το που τον υιοθετήσουμε ή αγοράσουμε.

Ξεκινώντας

Στην αρχή της εκπαίδευσης, οι απαιτήσεις μας πρέπει να είναι μικρές. Τί σημαίνει αυτό; Με το που πάρουμε τον σκύλο δεν σημαίνει ότι θα πρέπει αμέσως να ξέρει τι περιμένουμε από αυτόν. Θα πρέπει να επενδύσουμε χρόνο και υπομονή, ώστε να του μάθουμε όλες αυτές τις βασικές εντολές που θα πρέπει να κάνει και να υπακούει και μέσα στο σπίτι και εκτός σπιτιού.

Ο σκύλος θα πρέπει να δει την εκπαίδευση σαν παιχνίδι και να του αρέσει πάρα πολύ. Να είναι κάτι το τέλειο για εκείνον! Οπότε φροντίζουμε να έχουμε πολλές λιχουδιές κατά την εκπαίδευση, πολύ παιχνίδι και χαμηλά κριτήρια και σιγά σιγά αυξάνουμε και τις απαιτήσεις μας και τα κριτήρια στην εκπαίδευση.

Συνοψίζοντας

Eκπαιδεύουμε το σκύλο μας άμεσα, με το που μπει στο σπίτι μας ξεκινάει αμέσως η εκπαίδευση. Ξεκινώντας με χαμηλά κριτήρια και χαμηλές απαιτήσεις και καθώς περνάει ο χρόνος αυξάνονται τα κριτήρια και οι απαιτήσεις μας.

Leave your thought here

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *