Blog

Πως κόβω τα νύχια του σκύλου μου

kopsimo-nyxiwn-blog
YouTube

Πως κόβω τα νύχια του σκύλου μου

Στο παρακάτω βίντεο, θα δούμε πως κόβουμε τα νύχια του σκύλου μας.

Προβλήματα από τα μεγάλα νύχια


Το κόψιμο των νυχιών είναι, συνήθως, ένα από τα πράγματα που αμελούμε (και δεν βγάζω την ουρίτσα μου απ’ έξω…!).

Παρ’ όλο που μπορεί να μας φαίνεται πως είναι πολυτέλεια, είναι απαραίτητο, καθώς τα μεγάλα νύχια μπορεί να προκαλέσουν πληθώρα προβλημάτων υγείας στο σκύλο μας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως τα μεγάλα νύχια εφάπτονται διαρκώς στο έδαφος. Αυτό προκαλεί συνεχή πόνο και δυσφορία στο ζωάκι μας. Ως αντιστοιχία, μπορείτε να φανταστείτε πως φοράτε συνεχώς πολύ στενά παπούτσια… Σίγουρα είναι ένα αρκετά δυσάρεστο αίσθημα…

Πέρα από αυτό, ο πόνος αυτός οδηγεί τον σκύλο μας να μετατοπίζει το βάρος του σώματός του, καθώς περπατάει, με αποτέλεσα να εμφανίσει μελλοντικά προβλήματα στη μέση, στα πόδια και στους αγκώνες.

Διαδικασία

Όταν ξεκινήσουμε να κόβουμε τα νύχια του σκύλου μας, σταματάμε λίγο πριν εμφανιστεί το νεύρο του νυχιού.

Στα σκυλιά με άσπρα νύχια, αυτό είναι ροζ και είναι εύκολα διακριτό.

άσπρο νύχι σκύλου

Στα σκυλιά με μαύρα νύχια, αυτό είναι μαύρο και είναι λίγο πιο δύσκολα διακριτό.

μαύρο νύχι σκύλου

Ο μύθος

Ένας μεγάλος μύθος που κυκλοφορεί, είναι πως τα νύχια του σκύλου μας λιμάρονται με τη βόλτα. Αυτό δυστυχώς δεν ισχύει. Οπότε είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την φροντίδα τους. Το κόψιμο συνίσταται να γίνεται μια φορά την εβδομάδα.

Επίλογος

Θα ήθελα να κλείσω αυτό το άρθρο λέγοντας πως υπάρχουν πολλά σκυλιά που παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά όταν τους πιάνουμε τα πατουσάκια. Αν αντιμετωπίζετε τέτοιο θέμα με το δικό σας σκυλάκι, μπορείτε να δείτε τα μαθήματα που προσφέρω. Μέσα από αυτά, θα μπορούσα να βοηθήσω το σκυλάκι σας να νιώσει ασφάλεια και να μην βγάζει πλέον επιθετικότητα.

Leave your thought here

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *