Blog

Ένας εκτονωμένος σκύλος είναι ένας καλός σκύλος

skyloi-paizoun
Κείμενα

Ένας εκτονωμένος σκύλος είναι ένας καλός σκύλος

“Μαμά/Μπαμπά, Βαριέμαι!”

Οι σκύλοι μοιάζουν πολύ με τα παιδιά. Αν δεν τους παρέχετε κάτι ευχάριστο να απασχοληθούν, θα βρουν κάτι από μόνοι τους – και τις περισσότερες φορές, αυτό το “κάτι” δεν θα μας αρέσει…

Δώστε στο σκύλο σας την απαραίτητη φυσική αλλά και νοητική εκτόνωση, και θα έχετε έναν πιο ευτυχισμένουγιή και ήρεμο σκύλο. Οι σκύλοι που είναι εκτονωμένοι, γαβγίζουν λιγότεροκοιμούνται περισσότερο και έχουν πολύ μικρότερες πιθανότητες να “επιτεθούν” στα μαξιλάρια του καναπέ σας.

Και οι Βόλτες με το Λουρί;

σκύλος βόλτα με λουρί

Οι βόλτες με το λουρί είναι ο καλύτερος τρόπος διέγερσης του εγκεφάλου του λόγω της πληθώρας των πληροφοριών που λαμβάνει από τις μυρωδιές στο δρόμο. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι ίδιες με την αερόβια άσκηση. Ο σκύλος σας χρειάζεται να τρέξει, να κολυμπήσει ή να κάνει κάτι που θα ανεβάσει τους παλμούς της καρδιάς, για τουλάχιστον 30 λεπτά ημερησίως.

Σωματική Άσκηση

Τώρα που έφτασε το καλοκαίρι, είναι η τέλεια ευκαιρία να γυμναστείτε μαζί με το σκύλο σας! Τρέξιμο, κολύμπι και αναρρίχηση σε βουνά, είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε παρέα. Πλέον υπάρχει και πληθώρα κυναθλημάτων, όπως για παράδειγμα το agility.

Πάρτι με Παιχνίδια

Κάθε σκύλος έχει τις δικές του προτιμήσεις σε παιχνίδια. Κάντε μια έρευνα και ανακαλύψτε ποιο παιχνίδι τον ιντριγκάρει περισσότερο.

Μόλις ξεδιαλέξετε τα παιχνίδια που αρέσουν στο σκύλο σας, θα πρέπει να βάλετε ένα πρόγραμμα. Ορίστε μια ομάδα παιχνιδιών που θα του δίνετε μόνο όταν θα μένει μόνος στο σπίτι. Το πιο αγαπημένο του παιχνίδι, θα το δίνετε στη βόλτα, ώστε να τον “κρατάτε” πάνω σας. Ιδανικά, πρέπει τα παιχνίδια να εναλλάσσονται για να κρατάτε το ενδιαφέρον του ψηλά.

Νοητική Άσκηση

σκύλος παίζει σκάκι

Δουλεύω για να Φάω

Από βιολογικής πλευράς, ο σκύλος σας δεν πρέπει να λαμβάνει το φαγητό του έτοιμο, σερβιρισμένο σε ένα μπολ. Από τη φύση του είναι κυνηγός, και πρέπει να δουλέψει σκληρά για να κερδίσει το φαγητό του. Πριν του το δώσετε, κάντε του ασκήσεις εκπαίδευσης ή τρικ.

Σπαζοκεφαλιές

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια, τα οποία κρύβουν τροφή και ο σκύλος θα πρέπει να την βγάλει. Ξεκινάνε από μικρής δυσκολίας, όπου ο σκύλος απλά βγάζει την τροφή χρησιμοποιώντας την γλώσσα του, έως παιχνίδια μεγάλης δυσκολίας όπου ο σκύλος θα πρέπει να λύσει μια σπαζοκεφαλιά για να πάρει την τροφή (π.χ. να ανοίξει κάποιο συρταράκι). Έτσι, θα περάσει αρκετές ώρες προσπαθώντας κερδίσει την τροφή και μετά θα πέσει ξερός. Σκοπός επετεύχθη!

Leave your thought here

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *