Blog

Πως μπορεί να γίνει προσβάσιμη η εκπαίδευση σκύλων μέσα σε μια οικονομική κρίση;

relaxied conversation
Νέα

Πως μπορεί να γίνει προσβάσιμη η εκπαίδευση σκύλων μέσα σε μια οικονομική κρίση;

Συνήθως, τα blog posts που γράφω σε αυτή τη σελίδα, σχετίζονται πάντα με την εκπαίδευση σκύλων και όχι τόσο με την επικαιρότητα. Αλλά τον τελευταίο καιρό, νιώθω όλο και πιο έντονη την ανάγκη να γράφω και άρθρα για την επικαιρότητα, μιας και δεν ζω εκτός κοινωνίας.

Ένα μεγάλο αγκάθι που βιώνουμε όλοι μας τον τελευταίο καιρό, είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Τα πάντα γύρω μας διαρκώς ακριβαίνουν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να μην έχουν πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες που είναι απαραίτητα. Μια από αυτές τις υπηρεσίες είναι και η εκπαίδευση σκύλων.

Τον τελευταίο καιρό, σε συζητήσεις που κάνω με κηδεμόνες σκύλων, είναι όλο και πιο προφανές, πως τιμές όπως 40€ ή 50€ το μάθημα, με συχνότητα μια φορά την εβδομάδα, είναι πλέον απλησίαστες. Παρ’ όλα αυτά, οι κηδεμόνες και τα σκυλάκια τους χρειάζονται έναν επαγγελματία δίπλα τους ώστε να τους μαθαίνει πράγματα και να τους συμβουλεύει.

Με γνώμονα λοιπόν, από την μια την οικονομική κατάσταση και από την άλλη την αναγκαιότητα της πρόσβασης σε εκπαίδευση, έχω αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο κοστολογώ τα μαθήματα.

Πλέον, το κόστος, η μορφή και η συχνότητα θα είναι ένας συνδυασμός από το κόστος που μπορεί να καλύψει ο κηδεμόνας αλλά και της ιδιαιτερότητα της κατάστασης του σκύλου. Έτσι, ενώ μέχρι στιγμής, τα μαθήματα είχαν ένα κόστος 40€-50€ ανά μάθημα, με συχνότητα μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι του/της κηδεμόνα, πλέον, το συνολικό κόστος θα ορίζεται από τον κηδεμόνα και τα μαθήματα, η συχνότητα και ο τόπος διεξαγωγής, θα προσαρμόζονται σε αυτό το κόστος.

Πέρα από την αλλαγή της μορφής των μαθημάτων, σχεδιάζω να ξεκινήσω κάποια σεμινάρια και να προσπαθήσω να παρέχω κάποιο εκπαιδευτικό υλικό και σε ηλεκτρονική μορφή. Με αυτούς τους δύο τρόπους, θα είναι πιο οικονομική η πρόσβαση σε γενικές εκπαιδευτικές συμβουλές.

Εσείς τι πιστεύετε; Θα νιώθατε πως με αυτόν τον τρόπο υπάρχει ένας σεβασμός προς τις οικονομικές σας ανάγκες; Θα χαρώ να ακούσω τις γνώμες σας! Τους τρόπους επικοινωνίας τους ξέρετε ή μπορείτε να τους βρείτε 😉

Leave your thought here

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *