Ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο;

21 Νοεμβρίου 2017

DIY Κατασκευή Σκυλο-Παίχνιδου

Ιδανικό για τη νοητική εκτόνωση του σκύλου σου!

Ο σκύλος μας έχει πολλή ενέργεια και όσο και αν παίζουμε μαζί του δεν εκτονώνεται; Έχει κακοκαιρία και η βόλτα του σκύλου μας δεν ήταν αρκετή για να εκτονωθεί; Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας ένα παιχνίδι το οποίο θα εκτονώνει το σκύλο μας όσο εμείς κάνουμε το πρόγραμμά μας.

 

 

Η Σημασία της Νοητικής Εκτόνωσης

Μέχρι πρότινος, οι πιο αποτελεσματικές λύσεις  για την εκτόνωση του σκύλου μας ήταν:

  • Οι μεγάλες βόλτες.
  • Το τρέξιμο.
  • Το παιχνίδι.

Όλο και περισσότεροι εκπαιδευτές, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η νοητική εκτόνωση είναι εξίσου, αν όχι και περισσότερο, σημαντική από τη σωματική. Η νοητική εκτόνωση μπορεί να επιτευχθεί με:

  • Την εκμάθηση τρικ.
  • Την εκμάθηση εντολών.
  • Τα παιχνίδια ευφυΐας.

Παρακάτω θα δούμε έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο να φτιάξουμε ένα παιχνίδι ευφυΐας, χρησιμοποιώντας υλικά που έχουμε ήδη στο σπίτι μας.

 

Το Παιχνίδι

Το παιχνίδι που θα φτιάξουμε λέγεται "χαλί περιπέτειας". Σε αυτό το παιχνίδι, ο σκύλος θα πρέπει να βρει τις κρυμμένες κροκέτες χρησιμοποιώντας την όσφρησή του. Τα παιχνίδια όσφρησης συμβάλουν καθοριστικά στην εκτόνωση του σκύλου μας, καθώς ενεργοποιούν πολλά σημεία του εγκεφάλου του. 

 

Η Κατασκευή του Χαλιού Περιπέτειας

Τα Υλικά που θα Χρειαστούμε

κουβερτάκια ψαλίδι πλαστικό πλέγμαΓια να φτιάξουμε το χαλί θα χρειαστούμε:

  • 5 κουβερτάκια fleece (75cm x 1m).
  • Ένα ψαλίδι που να κόβει καλά.
  • Ένα πλαστικό πλέγμα (36cm x 44cm).

 

 

 

 

 

 

Η Κατασκευή

κουβερτάκια κόμποι στο πλέγμαΑρχικά, κόβουμε όλα τα κουβερτάκια σε λωρίδες. Το πλάτος κάθε λωρίδας πρέπει να είναι περίπου 3 δάχτυλα.

Παίρνουμε μια λωρίδα, την περνάμε ανάμεσα στις πλαστικές κάθετες γραμμές και σχηματίζουμε έναν κόμπο. Σκοπός μας είναι να σχηματιστούν κόμποι και στις 4 πλευρές από κάθε πλαστικό τετραγωνάκι του πλέγματος.

 

 

 

 

 

 

Παίζοντας με το Χαλί Περιπέτειας

Αφού κατασκευάσουμε το παιχνίδι του σκύλου μας, ρίχνουμε τα κροκετάκια πάνω του. Άλλα τα τοποθετούμε στην επιφάνεια, και άλλα στο βάθος. Τοποθετούμε το χαλί στο πάτωμα και αφήνουμε το σκύλο να το εξερευνήσει.

 

 


Φωτογραφίες άρθρου: Σοφία Γιδά


 

Share it!

DIY Κατασκευή Σκυλο-Παίχνιδου