Ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο;

26 Ιουνίου 2021

H ευθύνη μας απέναντι στο λαθρεμπόριο σκύλων

Ένα αποστομωτικό ντοκιμαντέρ μικρού μήκους!

H ευθύνη μας απέναντι στο λαθρεμπόριο σκύλων

Πριν από λίγες ημέρες, παρακολούθησα ένα τρομερά ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, το οποίο και παραθέτω στο τέλος του άρθρου.

Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο "The Gangs That Steal Your Puppies" και αναφέρετε στο ζήτημα του λαθρεμπορίου σκύλων που έχει προκύψει λόγω COVID και lockdown. Λαμβάνει χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και εξετάζονται οι περιπτώσεις λαθρεμπορίου που αφορούν την κλοπή σκύλων και την παράνομη εισαγωγή τους από άλλες χώρες.

Εν όψη της πανδημίας και των lockdown, έχει αυξηθεί πάρα πολύ η ζήτηση για αγορά κουταβιών. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι αγοραστές, τις περισσότερες φορές δεν ψάχνουν καθ' όλου από που έχουν προέλθει αυτά τα κουτάβια και πως έχουν μεγαλώσει, έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να ευδοκιμήσει το λαθρεμπόριο σκύλων.

Στο βίντεο, μπορείτε να παρακολουθήσετε συνεντεύξεις από τρεις διαφορετικές ομάδες λαθρέμπορων. Η φράση που με ταρακούνησε ήταν:


"Αν δεν υπήρχε τόσo μεγάλη ζήτηση, θα ασχολιόμασταν με κάτι άλλο".

Και σε αυτό ακριβώς το σημείο είναι που έρχεται η δική μας ευθύνη, ως αγοραστές.

Προσωπικά, πάντα συστήνω την υιοθεσία ενός αδέσποτου σκύλου. Αλλά, αν θέλετε να αγοράσετε έναν σκύλο συγκεκριμένης φυλής, τότε θα πρέπει να διαμορφώσετε κάποια κριτήρια για την επιλογή σκύλου και εκτροφέα. Σε γενικές γραμμές, αυτά είναι:

  • Κόστος: Η ζυγαριά έχει από τη μια μεριά το κόστος αγοράς ενός σκύλου και από την άλλη την ευζωία του μέχρι να φτάσει στα χέρια σας. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως όσο αναζητείτε φθηνά εκτροφεία, τόσο πιο δυσμενείς συνθήκες ζωής θα επικρατούν στον συγκεκριμένο χώρο.
  • Χώρος ανατροφής: Θα πρέπει να κάνετε ενδελεχή έλεγχο στον χώρο που έχει ανατραφεί το μελλοντικό σας φιλαράκι. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως οι τέσσερις πρώτοι μήνες της ζωής ενός σκύλου είναι και αυτοί που θα το σημαδεύσουν για μια ζωή!
  • Βιολογικοί γονείς: Θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τους βιολογικούς γονείς του ζώου. Πολλά προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς είναι κληρονομικά.
  • Υγεία: Ζητήστε να δείτε τις κτηνιατρικές εξετάσεις που έχει κάνει ο εκτροφέας στο ζωάκι, ώστε να ξέρετε πως είναι υγιές.

Όπως καταλαβαίνετε, η συνέχιση ή διακοπή όλης αυτής της κατάστασης είναι κατά βάση στα δικά μας χέρια!


Share it!

Όλα τα tags

COM_ZOO_NO_TAGS_FOUND

Έλα στην παρέα μας!