Ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο;

18 Νοεμβρίου 2016

Crate σκύλου, η απενοχοποίηση!

Το πιο αμφιλεγόμενο "εργαλείο" για ένα σκύλο!

Crate σκύλου, η απενοχοποίηση!

Το crate, ή αλλιώς συρμάτινο κλουβί, είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα "εργαλεία" για έναν σκύλο. Οι πιο πολλοί ιδιοκτήτες τρέμουν στην ιδέα ενός crate και δεν θα τους αδικήσω. Πριν δω και εγώ όλα τα θετικά του, δεν ήθελα να το χρησιμοποιήσω καθόλου. Ευελπιστώ πως με αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσω να δείτε τα θετικά της χρήσης του και πόσο πολύ ένας σκύλος μπορεί να το λατρέψει!

 

Το crate είναι ένας χώρος στο οποίο ο σκύλος μπορεί να παραμένει για όσο διάστημα θέλει. Είναι ένας χώρος στο οποίο θα αισθάνεται ασφάλεια και στον οποίο κανείς δεν πρόκειται να τον ενοχλήσει. Μπορούμε να αφήνουμε τον σκύλο μας στο crate όταν θα φεύγουμε για λίγες ώρες από το σπίτι. Εννοείται πως δεν αφήνουμε τον σκύλο μέσα για πάνω από 5 ώρες!

 

Η εκμάθηση του crate είναι πολύ σημαντική στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Για κάθε σκύλο, γιατί κατά τη διάρκεια της ζωής του θα χρειαστεί να μπει μέσα αν υποβληθεί σε κάποια επέμβαση και πρέπει να μείνει περιορισμένος.
  • Για φοβικούς σκύλους. Τους δίνει μια αίσθηση ασφάλειας. Το δικό μου σκυλί που φοβάται πολύ τις βροντές, επιλέγει να μπει μόνο του μέσα, όταν αυτό συμβαίνει.
  • Για μεταφορά σκύλου με αμάξι. Μπορούμε να βάλουμε το crate στο αμάξι και να μεταφέρουμε με ασφάλεια τον σκύλο μας χωρίς να φοβόμαστε πως θα πηδήξει μπροστά ενώ οδηγούμε.
  • Για τα σκυλιά που μελλοντικά θα πάνε σε κάποια σχολή εκπαίδευσης. Μέχρι να περιμένουν να έρθει η σειρά τους να εκπαιδευτούν, θα πρέπει να περιμένουν ήσυχα και ωραία στο crate τους.
  • Για σκυλιά που πρόκειται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, λεωφορείο, τρένο, πλοίο.

 

Γι' αυτούς τους λόγους, καλό είναι ο σκύλος να το μάθει από πριν σιγά σιγά με όμορφο τρόπο και όχι βιαστικά και με πίεση. Η πλήρης εκμάθηση του crate γίνεται στο μάθημά μας "Σκύλος Καλός Πολίτης" και μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ

 

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πόσο πολύ μπορεί να το ευχαριστιέται ένας σκύλος.

 

 

Share it!