Ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο;

03 Μαρτίου 2017

Συχνές Ερωτήσεις - Μέρος 1ο

Απαντήσεις στις πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις σας!

Συχνές Ερωτήσεις - Μέρος 1ο

μπολ σκύλου με φαγητό μέσαΘα πρέπει να χρησιμοποιήσω τροφή για να εκπαιδεύσω τον σκύλο μου;

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις κάποιο συγκεκριμένο εργαλείο για να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου. Οι εκπαιδευτές προτιμούν την τροφή γιατί αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα στην εκπαίδευση των ζώων. Ένα άλλο θετικό της τροφής είναι πως μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να «βάλεις» το σκύλο στη ζητούμενη θέση (π.χ. ο σκύλος να είναι ξαπλωμένος όταν μαθαίνουμε το "ξάπλα").

Η εκπαίδευση με θετική ενίσχυση επιτρέπει στο σκύλο να χαλαρώσει και να μάθει, και δυναμώνει τη μεταξύ σας σχέση. Με τον καιρό θα ανεβάσεις τον πήχη δυσκολίας, δηλαδή να ζητάς πιο πολλές συμπεριφορές για λιγότερες ανταμοιβές.

 


 

ένας άνθρωπος δίνει κρυφά λεφτά σε άλλον άνθρωποΜα αν «βάζω» τον σκύλο στη θέση που πρέπει με τη λιχουδιά, δεν είναι σαν να τον δωροδοκώ;

Δεν μπορείς να δωροδοκήσεις έναν σκύλο να κάνει κάτι το οποίο δεν έχει μάθει ακόμη! Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του. Φαντάσου κάποιος να σου έλεγε «παλάνα». Τι θα έκανες; Τίποτε, γιατί δεν καταλαβαίνεις τι θέλει να κάνεις, πόσο μάλλον το λόγο να το κάνεις. Η άσκηση σωματικής πίεσης στο σκύλο για να τον τοποθετήσεις στη θέση που πρέπει καθυστερεί τη διαδικασία μάθησης και έχει αρνητικές παρενέργειες.

 


 

σκύλος με τάγκ στο στόμαΤο crate είναι απάνθρωπο!

Το crate είναι ένα ασφαλές και άνετο μέρος στο οποίο, τα περισσότερα σκυλιά, μπαίνουν οικειοθελώς. Πως θα συμπεριφερθείς όταν ένα μικρό παιδάκι πρέπει να μείνει χωρίς επίβλεψη; Θα το θεωρούσες «απάνθρωπο» να το αφήσεις στην κούνια και «ευγενές» να κυκλοφορεί στο σπίτι;

 

 


 

σκύλος με τάγκ στο στόμαΈχω ακούσει πως όταν ο σκύλος παίζει ταγκ, γίνεται επιθετικός. Ισχύει;

Η μόνη έρευνα που έχει γίνει πάνω σε αυτό το θέμα έδειξε πως δεν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των δυο αυτών πραγμάτων. Αν μάθεις στο σκύλο σου τις εντολές «πάρε το» και «άστο», και πως το παιχνίδι σταματάει μόλις δεν τις ακολουθεί ή μόλις σε ακουμπήσει με τα δόντια του, δεν υπάρχει λόγος να του στερείς ένα τόσο διασκεδαστικό παιχνίδι!

 

 

Πηγή: The Academy for Dog Trainers. Το κείμενο έχει μεταφραστεί και έχει υποστεί μερική επεξεργασία από την ομάδα μας.

Share it!